Een ogenblik...

Zorgverzekering

Home > Zorgverzekering

 


Zorgzaam is er voor iedereen die een arbeidsrelatie heeft of heeft gehad met het ministerie van Defensie. Dus bent u een (voormalig) burgermedewerker, ex-dienstplichtige, postactieve militair, reservist of werkzaam bij één van de vakbonden voor Defensiepersoneel, NATRES of Home-Base Support? Dan kunnen u en uw gezinsleden zich verzekeren bij Zorgzaam. Ook gezinsleden van actiefdiendende militairen kunnen zich verzekeren bij Zorgzaam. Actiefdienende militairen kunnen zich niet bij Zorgzaam verzekeren. Zij zijn verplicht verzekerd bij de SZVK. Wel kan de actiefdienende militair de Zorgzaam Comfortverzekering afsluiten.
Tot 18 jaar zijn de kinderen gratis verzekerd, zowel voor de basisverzekering Zorgzaam als voor de aanvullende verzekeringen Zorgzaam. De premies en vergoedingen van de Zorgzaam zorgverzekeringen zijn voor alle verzekerden in het collectief gelijk.

U kunt bij Zorgzaam een basisverzekering en aanvullende verzekeringen afsluiten. Welke vergoedingen de basisverzekering bevat is door de overheid vastgesteld. Zorgzaam biedt één basisverzekering, vijf aanvullende verzekeringen en de Zorgzaam Comfortverzekering aan.

Voordelen van Zorgzaam

De belangrijkste voordelen van verzekeren bij Zorgzaam zijn:

  • In het bestuur van Zorgzaam participeren vertegenwoordigers van de vakbonden voor defensiepersoneel, die de belangen voor alle verzekerden behartigen
  • Jaarlijks wordt onderhandeld over een scherpe premie en de verzekeringsvoorwaarden
  • Positieve resultaten worden teruggegeven in de vorm van premie mitigering
  • 200% plus dekking bij plaatsing met uw partner in het buitenland
  • Automatische premiebetaling via NSK voor gezinsleden van de defensie medewerker
  • Geen medische selectie bij uitdiensttreding van de actiefdienende militair
  • Alle LZV (Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen) instellingen zijn gecontracteerd door Zorgzaam
  • Preferente geneesmiddelen komen niet ten laste van uw wettelijk verplicht eigen risico
 

Collectiviteitskorting op uw verzekeringen bij Univé
De zorgverzekering van Zorgzaam wordt uitgevoerd door Univé. Als u een Zorgzaam zorgverzekering hebt, profiteert u van de korting op verzekeringen van Univé.

Opgericht door vakbonden van de Defensie
Zorgzaam is opgericht door de vakbonden van Defensie. Zorgzaam weet wat er speelt binnen Defensie en wat op zorggebied belangrijk is.

Aanvullende service vanuit Zorgzaam
Zorgzaam heeft een speciale Helpdesk. Bel 072-5277677. 

Zorgzaam maakt gebruik van de diensten van de medewerkers van het bureau van de SZVK. Dit bureau behartigt de belangen van de Zorgzaam verzekerden. Het bureau ziet toe op een goede uitvoering van de overeenkomst die Zorgzaam met Univé Zorg heeft gesloten.

Geen relatie met defensie?
Als u geen (arbeids)relatie hebt of hebt gehad met defensie, kunt u de verzekering toch aanvragen tegen een andere prijs zonder de collectiviteitskorting. Neem hiervoor contact met ons op.

Meer over de Zorgzaam zorgverzekering:
Basisverzekering
Aanvullende verzekering
Comfortverzekering
Eigen risico en eigen bijdrage
Ledenvoordelen
Direct aanmelden