Een ogenblik...

Zorgkostenfactuur

Home > Vergoedingen > Zorgkostenfactuur
Een duidelijk overzicht van uw zorgkosten

Verschillende bedragen, moeilijke termen en heel veel informatie. Om het u makkelijker te maken ontvangt u een zorgkostenfactuur. We geven u graag een toelichting.

In één oogopslag: wat moet ik betalen of wat ontvang ik?

De zorgkostenfactuur geeft u meteen de belangrijkste informatie.  U vindt er ook informatie over hoe u het bedrag aan ons kunt betalen of wanneer u het bedrag ontvangt.

Uitleg per nota

Wilt u weten hoe het totaalbedrag dat u moet betalen of terugkrijgt tot stand is gekomen?  Dit kunnen declaraties van u of van uw zorgaanbieder zijn. 

Niet alle informatie op de zorgkostenfactuur

Op de zorgkostenfactuur vindt u geen gedetailleerde informatie over uw declaraties. U ziet bijvoorbeeld dat wij de kosten van de apotheek hebben vergoed, maar niet om welke medicijnen het precies gaat.
Of wij vermelden wel dat uw partner in het ziekenhuis is geweest, maar niet voor welke behandeling. In verband met uw privacy en die van uw gezinsleden vermelden wij deze specifieke informatie niet op de zorgkostenfactuur. In Mijn Zorgzaam en in de Zorgzaam Zorg app vindt u deze informatie wel. Alleen u kunt deze persoonlijke informatie bekijken. 

Ik kan de rekening niet betalen 
Is uw financiële situatie op dit moment onzeker of bent u verrast voor de rekening? Het is vervelend en stressvol als u moeite heeft met betalen. Wij nemen graag die onzekerheid weg. Neem contact met ons op, er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Vragen? Neem contact met ons op! 

Hebt u een vraag over een nota op de zorgkostenfactuur? Wilt u bijvoorbeeld specifieke informatie over een vergoeding? Neem dan gerust contact met ons op. Let op: wij mogen u alleen informatie geven over uw eigen zorgkosten. Gezinsleden die bij u op de polis staan kunnen zelf contact met ons opnemen over hun declaraties. Specifieke informatie over zorgkosten mogen wij alleen telefonisch verstrekken en vanwege de privacy niet via e-mail.