Een ogenblik...

Zorgkostenfactuur

Home > Vergoedingen > Zorgkostenfactuur
 

Een duidelijk overzicht van uw zorgkosten

Verschillende bedragen, moeilijke termen en heel veel informatie. Om het u makkelijker te maken ontvangt u een zorgkostenfactuur. We geven u graag een toelichting.

In één oogopslag: wat moet ik betalen of wat ontvang ik?

De zorgkostenfactuur geeft u meteen de belangrijkste informatie. Op de eerste pagina ziet u welk bedrag er openstaat of u van ons ontvangt. U vindt er ook informatie over hoe u het bedrag aan ons kunt betalen of wanneer u het bedrag ontvangt.

Uitleg per nota

Wilt u weten hoe het totaalbedrag dat u moet betalen of terugkrijgt tot stand is gekomen? Vanaf pagina 2 vindt u per nota uitleg over de vergoeding en de kosten. Dit kunnen declaraties van u of van uw zorgaanbieder zijn. Als er meerdere nota’s zijn gedeclareerd, vindt u onderaan een handig overzicht met alle te ontvangen en te betalen bedragen per nota.

Wat staat er op de zorgkostenfactuur?


Bekijk hieronder een voorbeeldfactuur. De uitleg behorend bij de cijfers op de pagina's vindt u boven de pagina's van de voorbeeldfactuur.
Pagina 1

1. Het bedrag dat u moet betalen of terugkrijgt, met informatie over de betaling of uitkering van het bedrag.
2. Moet u iets betalen? Dan vindt u hier informatie over de betalingsmogelijkheden.
3. Contactinformatie

Zorgzaam zorgkostenfactuur

Pagina 2

4. Hier ziet u wie de nota’s heeft ingediend
5. Een overzicht per nota.
6. Informatie over de vergoeding en wat u eventueel zelf nog moet betalen.
7. Een toelichting op de vergoeding of op de afwijzing van een vergoeding.
8. Totaaloverzicht van de nota’s die op deze zorgkostenfactuur staan.
9. Heeft uw zorgaanbieder de nota ingediend? Dan staat hier informatie over privacy.
10. Is de stand van uw eigen risico veranderd? Dan vindt u hier informatie over uw eigen risico.

Zorgzaam zorgkostenfactuur pagina 2
Niet alle informatie op de zorgkostenfactuur

Op de zorgkostenfactuur vindt u geen gedetailleerde informatie over uw declaraties. U ziet bijvoorbeeld dat wij de kosten van de apotheek hebben vergoed, maar niet om welke medicijnen het precies gaat.
Of wij vermelden wel dat uw partner in het ziekenhuis is geweest, maar niet voor welke behandeling. In verband met uw privacy en die van uw gezinsleden vermelden wij deze specifieke informatie niet op de zorgkostenfactuur.

Wilt u meer details over uw eigen declaraties en declaraties die uw zorgaanbieder rechtstreeks naar ons heeft gestuurd? Kijk dan in MijnZorgzaam. Uw gegevens zijn daar afgeschermd, u logt namelijk in met uw DigiD. Alleen u kunt deze persoonlijke informatie bekijken. Bekijk uw declaraties in MijnZorgzaam.

Vragen? Neem contact met ons op!

Hebt u een vraag over een nota op de zorgkostenfactuur? Wilt u bijvoorbeeld specifieke informatie over een vergoeding? Neem dan gerust contact met ons op. Let op: wij mogen u alleen informatie geven over uw eigen zorgkosten. Gezinsleden die bij u op de polis staan kunnen zelf contact met ons opnemen over hun declaraties. Specifieke informatie over zorgkosten mogen wij alleen telefonisch verstrekken en vanwege de privacy niet via e-mail.