Een ogenblik...

Zorgzaam sponsort het Warrior Care Symposium

Home > Nieuws > Zorgzaam sponsort het warrior care symposium
invictus games

Helaas gaan het Warrior Care Symposium en de Invictus Games dit jaar niet door i.v.m. het coronavirus. 
Er wordt bekeken of het mogelijk is de events te verschuiven naar 2021.
Zorgzaam wenst iedereen gezondheid en sterkte toe in deze coronacrisis en is trots op het werk van alle zorgmedewerkers!

In mei 2020 is Den Haag een week lang het hart van de internationale defensiewereld. Op 6 en 7 mei vindt het Warrior Care Symposium plaats, waar militairen van over de hele wereld hun kennis en ervaring kunnen uitwisselen op het gebied van militaire gezondheidszorg. Van 9 t/m 16 mei worden de Invictus Games gehouden, een sportevenement waar 500 (voormalige) militairen die gewond of ziek zijn geraakt, aan deelnemen. Om de (voormalige) militairen onder onze verzekerden een hart onder de riem te steken, is Zorgzaam sponsor.

Het doel van het WC21 (Warrior Care in the 21st century)-symposium is landen de mogelijkheid te bieden om informatie uit te wisselen en praktische oplossingen te ontwikkelen voor uitdagingen rond het herstel en revalidatie en re-integratie van gewonde en zieke militairen.

Het symposium is tevens het startsein van de Invictus Games. Maar liefst 500 (voormalige) militairen uit 19 landen doen mee aan wedstrijden in tien verschillende sporten: atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoorroeien, Driving Challenge, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen. Nederland neemt deel met 32 deelnemers.

Invictus Games Park

De activiteiten vinden plaats op vier verschillende locaties in Den Haag. Voor de gelegenheid wordt het Zuiderpark omgetoverd tot een heus Invictus Games Park. In en om het park vinden dan ook de meeste (negen) sporten plaats. Voor het zwemmen is gekozen voor het  Hofbad in Ypenburg. Toegang tot het Invictus Games Park is gratis.

Fysieke en mentale kracht

Net als de organisatie van het sportevenement staat ook Zorgzaam achter de gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen.  Bij de Invictus Games draait het niet om het winnen van een medaille, maar om de ervaring.

De focus van het sportevenement is het laten zien van de mentale en fysieke kracht die gewonde en zieke militairen tijdens hun herstel hebben getoond. Iedereen die wel eens te maken heeft gehad met tegenslag in zijn leven, kan een voorbeeld nemen aan de prestaties van de deelnemers aan de Invictus Games.

Verzekeren bij Zorgzaam

Zorgzaam is er voor iedereen die werkt of heeft gewerkt voor het ministerie van Defensie. Bent u een (voormalig) burgermedewerker, ex-dienstplichtige, postactieve militair, reservist of werkzaam bij een van de vakbonden voor Defensiepersoneel, NATRES of Home-Base Support? Dan kunnen u en uw gezinsleden tot de 3e graad naar beneden zich verzekeren bij Zorgzaam.

Ook gezinsleden van actief dienende militairen kunnen zich verzekeren bij Zorgzaam. Actiefdienende militairen kunnen zich niet bij Zorgzaam verzekeren. Zij zijn verplicht verzekerd bij de SZVK

Meer informatie over de verzekeringen van Zorgzaam vindt u hier.