Een ogenblik...

Vijf voordelen en wijzigingen van een zorgverzekering bij Zorgzaam

Home > Nieuws > Vijf voordelen en wijzigingen van een zorgverzekering bij zorgzaam

De nieuwe zorgpremies voor 2020 zijn onlangs bekendgemaakt. Dat betekent dat u vanaf nu kunt besluiten om bij uw huidige zorgverzekeraar te blijven, of voor een nieuwe zorgverzekering te  kiezen. De juiste zorgverzekering kiezen kan een hele klus zijn. Om het u wat makkelijker te maken, hebben wij de belangrijkste voordelen en wijzigingen van een zorgverzekering bij Zorgzaam voor u op een rij gezet.

Hebt u een relatie (gehad) met Defensie, dan kunt u een zorgverzekering bij Zorgzaam afsluiten. Want uw zorg is onze missie! Helaas moeten alle zorgverzekeraars van overheidswege de collectiviteitskorting terugbrengen van 10% naar maximaal 5%. De basisverzekering van Zorgzaam is hierdoor ongeveer 5 euro per maand gestegen. Desondanks is een basisverzekering van Zorgzaam nog steeds aantrekkelijk in vergelijking met andere zorgverzekeringen. De premiestijging op de aanvullende verzekeringen is beperkt gebleven.

Maar waarom zou u - naast een aantrekkelijke premie van € 114,11 voor een basisverzekering -  in 2020 voor Zorgzaam kiezen? We hebben de belangrijkste voordelen en wijzigingen van een zorgverzekering bij Zorgzaam onder elkaar gezet, zodat u door de bomen het bos nog ziet.

1. LZV-instellingen onder contract

Alle LZV-instellingen (Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen) zijn gecontracteerd door Zorgzaam. Dit betekent een volledige vergoeding in de basisverzekering. Bij het LZV kunnen Nederlandse veteranen en dienstslachtoffers na dienstverlating,terecht voor psychosociale, psychische en lichamelijke klachten. Het LZV is er ook voor partners en gezinnen van veteranen. Bekijk een overzicht van de aangesloten instellingen

2. Niet-gecontracteerde zorg tot 90% vergoed

Bij een zorgaanbieder die door Zorgzaam is gecontracteerd krijgt u maximaal 100% van uw zorgkosten vergoed. Er is altijd wel goede zorg beschikbaar bij u in de buurt. Maakt u voor verpleging, verzorging of geestelijke gezondheidszorg (GGZ) gebruik van een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben? Dan krijgt u bij Zorgzaam tot 90%  vergoed.

Wel moet u vanaf 2020 zelf de rekening voor de zorg die u hebt gekregen, bij ons indienen. De zorgverlener kan dit niet meer voor u doen. Wij maken vervolgens het bedrag aan u over. In het overzicht op onze website vindt u, op alfabetische volgorde, meer informatie over onze vergoedingen.

3. Mantelzorg

Zorgt u voor een dierbare die hulpbehoevend, chronisch ziek of lichamelijk beperkt is? En doet u dat onbetaald meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden? Dan bent u een van de vier miljoen mantelzorgers die Nederland telt. Mantelzorg is voor velen vaak een (te) zware taak. Zorgzaam ondersteunt daarom mantelzorgers graag.

Bent u als mantelzorger overbelast of valt u tijdelijk uit en is er geen andere opvang mogelijk? Dan vergoedt Zorgzaam de kosten van het verblijf van de verzekerde in een door Zorgzaam gecontracteerd zorghotel of herstellingsoord volgens het afgesproken dagtarief, als deze persoon een aanvullende verzekering bij Zorgzaam heeft. De vergoedingen beginnen bij Zorgzaam Ster 2, variërend van 23 euro per dag voor een periode van maximaal zes weken per kalenderjaar (Ster 2 en Ster 3) tot een volledige vergoeding voor een periode van maximaal zes weken per kalenderjaar (Ster 4 en Ster 5).

U kunt ook een mantelzorgmakelaar inschakelen. Dit is iemand die voor u het nodige regelwerk uit handen neemt. U krijgt, met Zorgzaam Ster 2 t/m Ster 5, 500 euro per kalenderjaar vergoed voor het inschakelen van een mantelzorgmakelaar. 

4. Vergoeding logeer- en verblijfskosten

Moet u voor een behandeling vaak over een grote afstand heen en weer reizen? En komt u in aanmerking voor een vergoeding van vervoerskosten? Dan kunt u vanaf 2020 ook kiezen voor een vergoeding van logeerkosten. Dit is mogelijk als u tenminste drie dagen achter elkaar wordt behandeld. De vergoeding is maximaal 75 euro per nacht. U hebt hiervoor van tevoren de toestemming van Zorgzaam nodig.

Ook overnachtingen in een gast- of familiehuis van het Antoni van Leeuwenhoek of Daniël den Hoed Ziekenhuis worden met ingang van het nieuwe jaar volledig vergoed. U kunt hier overnachten als u in een van deze ziekenhuizen poliklinisch wordt behandeld. De vergoeding is nieuw voor verzekerden met een van de aanvullende verzekeringen.

5. Zorgzaam Zorg app

Kiest u voor een verzekering bij Zorgzaam, dan regelt u heel eenvoudig al uw zorgzaken met de Zorgzaam Zorg app. Met de app hebt u altijd uw polis en zorgpas bij de hand, declareert u binnen enkele seconden uw zorgnota’s, betaalt u heel gemakkelijk uw facturen met iDEAL en ziet u de stand van uw eigen risico.

Dit zijn de vijf belangrijkste voordelen en wijzigingen van een zorgverzekering bij Zorgzaam. Meer weten? Op onze website vindt u meer informatie over onze verzekeringen, wijzigingen en voorwaarden.