Een ogenblik...

Veel gestelde vragen over de Zorgzaam nieuwsbrief

Home > Nieuws > Veel gestelde vragen over de zorgzaam nieuwsbrief
Zorgzaam zorgverzekering

De stichting Zorgzaam heeft voor de uitvoering van haar zorgverzekering een aantal zorgverzekeraars gevraagd een aanbieding te doen. De coöperatie VGZ heeft er voor gekozen om mee te doen met haar dochter VGZ Zorgverzekeraar NV en niet met haar dochter Univé Zorg, de huidige uitvoerder van de Zorgzaam zorgverzekering. Zorgzaam heeft gekozen om de uitvoering van de zorgverzekering aan VGZ te gunnen vanwege het goede aanbod. De verzekeringsvoorwaarden voor de Zorgzaam zorgverzekeringen, de basisverzekering en de aanvullende Sterren, blijven een goede en ruime dekking van uw zorgkosten bieden. Doordat Univé en VGZ onderdeel zijn van hetzelfde concern zult u geen verschil merken in de service.

Veel gestelde vragen

Waarom wordt Zorgzaam bij VGZ Zorgverzekeraar NV ondergebracht?
Tot nu toe voerde Univé de Zorgzaam zorgverzekering uit in opdracht van de Stichting Zorgzaam. De Stichting Zorgzaam heeft per 1 januari 2022 een nieuw contract afgesloten met VGZ Zorgverzekeraar NV. Vanaf dat moment voert VGZ de Zorgzaam zorgverzekering uit.

U hoeft niets te doen!
U krijgt vanzelf een nieuwe polis van Zorgzaam. Deze ontvangt u uiterlijk 12 november zoals u van Zorgzaam gewend bent.

Waarom ontvang ik daarover nu al bericht en niet pas bij het aanbod voor 2022?
Wij zijn verplicht om deze wijziging drie maanden van tevoren aan u door te geven. Vandaar dat u dit bericht nu al hebt ontvangen.

Wat gebeurt er met de collectiviteitskortingen voor andere verzekeringen bij Univé?
Als u bij Zorgzaam blijft verandert er niks in de andere collectiviteitskortingen. Deze blijven gelden voor alle Zorgzaam verzekerden.

Ik wil niet naar VGZ overgezet worden, is dat mogelijk?
Dat kan, zoals in de brief staat beschreven. U kunt schriftelijk bezwaar maken tegen de overdracht naar VGZ. U krijgt in dat geval een aanbod voor 2022 van Univé, maar dan zonder de collectieve voordelen via Zorgzaam. De collectieve verzekering van Zorgzaam is vanaf 2022 alleen mogelijk via VGZ.

Ik wil opzeggen, kan dat?
U kunt ook uw Zorgzaam zorgverzekering opzeggen. U dient dan zelf een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Wanneer krijg ik mijn nieuwe premie en voorwaarden?
De premies en vergoedingen voor de zorgverzekering in 2022 worden 12 november 2021 bekendgemaakt. U krijgt daarvan automatisch bericht. Ook kunt u alle informatie vanaf 12 november op de Zorgzaam website teruglezen. Eind november ontvangt u automatisch per post de voorwaarden voor uw nieuwe Zorgzaam zorgverzekering.