Een ogenblik...

Vakantie buitenland

Home > In het buitenland > Vakantie

Gaat u op vakantie naar het buitenland denk dan aan de volgende punten:

Vaccinaties

Hebt u voor het land waar u naar toe op vakantie gaat vaccinaties nodig? Dit bekijkt u op op www.ggdreisvaccinaties.nl.

Medicijnen meenemen op vakantie/reis

Maakt u gebruik van medicijnen dan is het goed na te gaan of u deze mee kunt nemen op reis.
Medicijnen die onder de opiumwet vallen kunt u niet zomaar meenemen naar het buitenland. Ook al is voorgeschreven door uw arts. U heeft daarom mogelijk een verklaring nodig die u kunt meenemen en laten zien. Overleg indien nodig met uw huisarts en/of apotheker.

Spoedeisende hulp

Hebt u een aanvullende zorgverzekering dan wordt spoedeisende hulp bij Zorgzaam volledig vergoed.

Hebt u geen aanvullende zorgverzekering van Zorgzaam dan wordt spoedeisende hulp tijdens vakantie in het buitenland vergoed op basis van Nederlandse tarieven.
Het kan zijn dat u naar een land gaat met hogere kosten dan in Nederland.
Op de voorkant van uw zorgpas staan uw persoonlijke gegevens en het telefoonnummer van de Zorgzaam Alarmcentrale +31 40 297 58 20. Bel dit nummer altijd als u in het buitenland medische zorg nodig hebt. Ook bij een sterfgeval in het buitenland zorgen onze medewerkers ervoor dat u hulp krijgt. Bekijk hier de vergoedingen bij tijdelijk verblijf in het buitenland.

Niet spoedeisende hulp

Niet spoedeisende hulp tijdens vakantie in het buitenland wordt vergoed op basis van de Nederlandse tarieven. Het kan zijn dat u naar een land gaat dat hogere kosten rekent in Nederland. Denk dan aan een reisverzekering die ook deze kosten vergoedt.

EHIC pas

Gaat u even het land uit en blijft u binnen de Europese Economische Gemeenschap (EEG)? Bijvoorbeeld op vakantie of op zakenreis? Dan is het goed de EHIC pas (European Health Insurance Card) bij u te hebben. Handig voor het geval u in het buitenland medische zorg nodig hebt. Omdat de buitenlandse zorgaanbieder (bv. de arts of het ziekenhuis) de rekening dan rechtstreeks naar Zorgzaam stuurt, hoeft u ter plekke meestal niets te betalen. De kaart wordt automatisch verstrekt, tegelijkertijd met uw verzekeringspas. De EHIC pas staat op de achterkant. Op  www.zorgwijzer.nl/faq/ehic vindt u de landen waar de pas geldig is.

Vakantiedokter

Als u ziek wordt in het buitenland, kunt u voor medische vragen terecht bij de "Univé Vakantiedokter". U krijgt een ervaren verpleegkundige aan de telefoon, die u advies in het Nederlands geeft. Zo nodig overlegt deze verpleegkundige met een arts. Als u medisch moet worden onderzocht, krijgt u van de Vakantiedokter het adres of telefoonnummer van een arts of ziekenhuis dichtbij uw vakantieverblijf. De Vakantiedokter is  dag en nacht bereikbaar via +31 72- 527 72 52. (U belt naar Nederland dus kosten verschillen per land).

 

Vergoedingen Buitenland