Een ogenblik...

Plaatsing in het buitenland

Home > In het buitenland > Plaatsing

Deze pagina is bedoeld voor mensen die met toestemming van de Minister van defensie zijn/worden (mee)geplaatst in het buitenland. Dit kunnen zowel de burgermedewerkers van Defensie en gezinsleden betreffen, alsmede de gezinsleden van actiefdienende militairen.

Bij een plaatsing in het buitenland komt een hoop kijken. Zo krijgt u in de voorbereiding veel informatie.

Zorgzaam probeert op een overzichtelijke manier informatie te geven over uw medische zorg tijdens uw plaatsing in het buitenland. Door op de desbetreffende link te klikken krijgt u meer informatie per onderwerp:


Als u na het lezen van informatie op de website nog vragen hebt, kunt u altijd contact opnemen met de Helpdesk.

Let op: Gaat u zorg in het buitenland afnemen en betreft het geen spoedeisende hulp? Dan raden we u aan contact op te nemen met onze Helpdesk. Wij denken met u mee en kunnen u meer informatie geven over de vergoeding en waar nodig adviseren. Dit kan onverwachte problemen en kosten voorkomen.

 
* Werken in het buitenland

Wanneer u, als meegeplaatste partner, werkt bij een werkgever waarvan het hoofdkantoor buiten het Europese deel van Nederland is gevestigd en u meer verdient dan het bruto grensbedrag (artikel 8.14a, eerste lid, onderdeel a, van de Wet inkomstenbelasting 2001) dan dient u met het volgende rekening te houden:

·         U hebt dan geen recht op volksverzekeringen zoals bijv. AOW (Algemene Ouderdomswet) en Wlz (Wet langdurige zorg)

·         U valt niet meer onder de Zorgverzekeringswet (Zvw) en het is verstandig een zorgverzekering in het land van verblijf aan te gaan.

·         U bent wettelijk verplicht dit te melden bij Zorgzaam. Zorgzaam zal u vervolgens uitschrijven en u bent dan niet meer verzekerd bij Zorgzaam.

·         Meegeplaatste kinderen blijven, zolang zij niet werken, verzekerd bij Zorgzaam.